Rompetrol
Presa
5 vacanţe cu copiii

Toţi copiii aşteaptă vacanţa cu nerăbdare, pentru că este o perioadă pe care o pot petrece exact aşa cum vor. Au timp să se joace cu prietenii, să se plimbe prin parcuri şi să descopere locuri noi. O vacanţă ideală în familie oferă modalităţi de petrecere a timpului atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. Pentru părinţi, un punct forte este legat de activităţile pentru copii, aşa încât micuţii să nu se plictisească. Vă recomandăm câteva destinaţii ideale pentru vacanţa de vară a copiilor:

1.     Germania – Serengeti Park

 Dacă vreţi să-i impresionaţi pe cei mici cu un safari chiar în inima Europei, Serengeti Park este cea mai bună alegere. Parcul este organizat în patru zone: Animal Land, Water Land, Monkey Land şi Leisure Land. În Animal Land puteţi mângâia peste 200 de animale, dintre care enumerăm girafe, rinoceri, cămile, zebră, antilope, lei, tigri bengalezi, urşi, elefanţi, babuini sau bizoni.

În al doilea rând, Water Land este zona de distracţie în apă, unde vă puteţi bucura de croaziere şi roller coaster-e pline de peripeţii. Tot aici există un pod suspendat care vă duce într-o replică a satului african Kongo. Poposiţi aici pentru o amintire de la magazinul de suveniruri sau pentru un snack bar.

Monkey Land se remarcă prin cea mai mare rezervaţie de maimuţe în aer liber: peste 200 de maimuţe aparţinând a 20 de specii. În apropierea lor se află restaurantul Zanzibar, ce oferă o panoramă de vis a lacului Victoria. Nu în ultimul rând, Leisure land este perfect pentru senzaţii tari în roller-coaster, top spin, carusel sau roată.

2.     Italia – Gardaland

 Dacă optaţi pentru o vacanţă în Italia, merită să daţi o rată până la Gardaland, cel mai apreciat parc de distracţii italian. Situat pe partea estică a lacului Garda, parcul are trei zone importante: Adrenaline, Fantasy şi Adventure. Prima zonă este renumită pentru roller coaster-e, în timp ce Fantasy se axează pe farmecul poveştilor copilăriei. Aici locuieşte Prezzemolo, mascota parcului, iar faimosul ”Copac Magic” este reşedinţa ce atrage toţi prichindeii. 

Adventure este recomandat iubitorilor de aventură. În incinta parcului Gardaland au loc foarte multe spectacole şi parade.

Pe lângă parcul de distracţii, puteţi vizita şi Gardaland Seal Life Aquarium, unde puteţi admira diferite specii inedite de peşti.

3.     Spania – Portaventura

 Portaventura este cel mai mare parc de distracţii din Spania. Veţi descoperi aici misterele Chinei Imperiale, vă veţi bucura de Vestul Sălbatic şi veţi călători prin lumea impresionantă a civilizaţiei aztece.

Parcul este divizat în cinci zone: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare şi, nu în ultimul rând, Vestul Sălbatic. Este construit după modelul celebrului Disneyland şi cuprinde 43 de atracţii şi un miniparc acvatic.

4.     Turcia – Aqua Fantasy

O destinaţie preferată de copii în Turcia este Aqua Fantasy, un parc acvatic ce impresionează prin tobogane, piscine cu valuri şi bazine pentru cei mici. Inspirat dintr-o arhitectură medievală, veţi regăsi aici castele, turnuri şi scări de unde cei mai curajoşi pot să-şi exerseze talentele de mici înotători. Există şi spectacole de animaţie pentru copii.

La Aqua Fantasy, părinţii pot savura un cocktail la barul de pe plajă, sau pot juca bowling, snooker, biliard sau jocuri de cărţi.

5.     Cipru – Water World

Water World este considerat unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa. Oferă o gamă largă de atracţii precum tobogane cu serpentine şi piscina lui Poseidon, cu valuri tumultuoase pentru distracţie. Parcul din Cipru beneficiază de multe activităţi pentru copii, cum ar fi piscina cu jocuri, plimbări relaxante pe apă şi tobogane multiple şi transparente.