Rompetrol
Presa
Accesorii pentru vacanţă

Vremea bună din ultima perioadă ne duce din ce în ce mai mult cu gândul la vacanţă, la o ieşire de weekend cu bicicleta în natură, o plimbare pe munte sau un picnic pe marginea unui lac. Pentru o excursie reuşită, sunt necesare accesoriile pentru maşină, care ne vor face călătoria mai plăcută

Suport pentru bicicletă

Una dintre cele mai bune metode de relaxare în afara oraşului este mersul pe bicicletă în natură, prin pădurile din jurul oraşului sau pe potecile de munte. Pentru bicicletă, avem nevoie de un suport auto,  care poate fi montat pe barele transversale dacă maşina are accesoriul respectiv, sau pe cârligul de remorcare. În cazul în care maşina nu dispune de aceste accesorii, suportul pentru biciclete poate fi montat pe hayon sau portbagaj, dacă maşina este un sedan.

Cutii portbagaj

Volumul portbagajului se dovedeşte a fi deseori insuficient pentru necesităţile unei familii, atunci când pleacă în vacanţe. O modalitate ar fi compromisul rabatării banchetelor, însă nu este o soluţie optimă pe distanţe lungi, mai ales dacă familia este numeroasă. O altă modalitate de a suplimenta volumul de încărcare este ataşarea unui portbagaj amovibil pe plafonul autoturismului. Pe langă creşterea importantă a capacităţii de transport a autovehiculului, aceste cutii externe oferă avantajul major că marfa este ferită de intemperii, de umezeală, praf şi sunt protejate împotriva hoţilor. Mai mult, o cutie adaptată perfect caracteristicilor aerodinamice a automobilului va avea o influenţă redusă asupra comportamentului rutier. Atenţie însă, în situaţia folosirii unui portbagaj extern, trebuie ca greutatea încărcăturii, la care se adaugă greutatea cutiei şi cea a barelor transversale, să nu depasească sarcina acceptabilă indicată de constructorul autovehiculului. Cutiile externe ale producătorilor de marcă dispun de sisteme de prindere sigure, rapide şi includ un set de chingi pentru fixarea în interior a bagajelor.

Suport pentru placa de surf şi windsurf

Daca eşti pasionat de surfing, nu lăsa placa de surf acasă când pleci în concediu. Pentru un transport cât mai uşor, ai nevoie de un suport corespunzător pentru placa de surf. Vei gasi numeroase modele de echipament nautic care necesită instalarea în prealabil a unor bare transversale pentru maşină. Alege un suport de placă surf în funcţie de capacitatea de încărcare şi înălţimea echipamentului nautic. Pentru echipamentul de windsurf ai nevoie de un suport special, atât pentru placă cât şi pentru catarg.

Suport pentru caiac şi barcă pneumatică

Daca iubeşti plimbările pe apă cu un caiac sau cu o barcă pneumatică, ai nevoie de un suport auto potrivit, care să-ţi ofere spaţiul de depozitare necesar. Şi de această dată, vei avea nevoie să achiziţionezi mai întâi bare transversale pentru a asigura un transport eficient. Modul de încărcare a ambarcaţiunii cu un suport se realizează din spate spre partea din faţă, prin alunecare. Astfel, ambarcaţiunea dorită se montează în mod rapid şi comod. Cataramele chingilor sunt acoperite cu un înveliş de cauciuc pentru a proteja caiacul sau barca în timpul încărcării şi transportului. Cu ajutorul unui suport auto profesional vei putea transporta un caiac, o barcă pneumatică sau o barcă de dimensiuni mici. Acum eşti pregătit să porneşti la drum cu un echipament nautic potrivit şi să te bucuri de sportul preferat de apă.

Ţiriac Auto

Pentru a-ţi asigura o excursie relaxantă, Ţiriac Auto oferă clienţilor Rompetrol un discount de 10 % pentru accesoriile de care ai nevoie, marca Thule. Descarcă-ţi aplicaţia Ţiriac AutoMobile pentru telefonul tău Android sau IOS, intră în secţiunea beneficii, caută beneficiul cu denumirea “Accesorii auto pentru vacanţă”, introdu codul “Vacanţă” şi beneficiezi de un discount de 10 % pentru accesorii de maşină, marca Thule, foarte utile pentru  vacantă. 

 

Spor la distracţie!