Rompetrol
Presa
Decor cu becuri LED

Atunci când luminile LED au apărut pentru prima dată pe piaţă, le lipsea versatilitatea necesară pentru cele mai multe interioare. Lucrurile au evoluat, însă, iar benzile de lumină cu LED-uri sunt acum foarte populare. Poţi folosi luminile LED în orice cameră într-o formă sau alta.

În camera de zi

În camera de zi, luminile cu LED-uri sunt în mare parte decorative. O mulţime de piese de mobilier sunt astăzi proiectate să folosească benzile cu LED, pentru a accentua anumite forme. În plus, luminile pot fi adăugate şi separat. Este uşor să evidenţiezi un raft sau o unitate de perete aşezând pe partea din spate sau sub el o bandă cu lumini LED. Este, de asemenea, un mod frumos de a evidenţia un design cu o formă interesantă. Iluminarea cu accente de LED este utilă atunci când doreşti să ai o ambianţă mai intimă în camera de zi.

În bucătărie

Cea mai comună utilizare a benzilor cu LED-uri în bucătărie este amplasarea acestora sub dulapurile suspendate. De obicei, banda cu LED-uri este folosită deoarece poate fi tăiată la dimensiunile necesare pentru a se potrivi perfect dulapurilor. Folosirea benzilor de iluminat cu LED sub dulap este o modalitate foarte bună de a evidenţia peretele dintre blat şi corpurile suspendate. În acest fel poţi delimita spaţiul dintre dulapuri. Benzile cu LED sunt de obicei instalate deasupra chiuvetei de bucătărie. Ele oferă posibilitatea iluminării unui spaţiu de activitate. LED-urile sunt mai bune în acest caz decât sporturile pentru că rezistă mai bine la umiditate. Un alt avantaj al benzilor cu LED este că intensitatea luminii poate fi reglată. Acest lucru nu poate fi deosebit de util în bucătărie, dar poate fi o caracteristică plăcută pentru spaţii, cum ar fi camera de zi sau dormitor.

 În baie

Există mai multe utilizări pentru iluminatul cu benzi cu LED în baie. De exemplu, benzile pot fi folosite pentru a contura o oglindă. În acest fel, nici măcar nu ar mai fi nevoie de plafoniere sau aplice. Designul modern şi contemporan al dulapurilor din baie includ accente luminoase cu LED-uri. Fie că este vorba de motive practice sau estetice, acestea oferă un plus de eleganţă.

Poţi folosi benzi cu LED-uri pentru a crea o anumită ambianţă în duş sau cadă. LED-urile care îşi schimbă culoarea sunt o opţiune bună, ceea ce îţi permite să schimbi culoarea în funcţie de starea ta de spirit.

În dormitor şi debara

Iluminatul cu accente LED este destul de popular şi pentru dormitoare. Cel mai adesea se folosesc lămpi pe noptieră. Foloseşte sursele de iluminat cu LED pentru a crea un punct focal. Alege o caracteristică, cum ar fi tăblia, un raft de perete sau măsuţa de machiaj pentru a evidenţia formele sale sau culoarea, folosind această metodă simplă. Lumini cu LED sunt foarte utile şi în dulapuri sau dressing, deoarece acestea îţi permit să iluminezi rafturile şi spaţiile de depozitare. Din moment ce dulapurile nu au ferestre, acest lucru este o alternativă perfectă.

 

 

Articol apărut în revista Rompetrol, numărul 28, octombrie 2016