Rompetrol
Presa
Jocuri de vara pentru copii

Vacanţele estivale sunt foarte îndrăgite de toţi copiii, mai ales că fiecare zi e un prilej de joacă. Pot petrece mai mult timp cu alţi prichindei, se pot plimba prin parcuri şi pot descoperi locuri noi.

Vă recomandăm câteva jocuri ideale pentru vacanţa de vară a copiilor:

 Şotronul

Şotronul este un joc clasic ce se practică în sezonul călduros. E nevoie doar de asfalt şi cretă. Numărul minim de jucători este doi. Ideal estă să desenaţi spaţiul de joc pe o suprafaţă netedă. Numerotaţi căsuţele crescător, începând cu cifra 1.

Parcurgeţi căsuţele de la 1 la 8, iar apoi înapoi la 1. Cine reuşeşte să le parcurgă pe toate primul, câştigă. Jocul continuă însă până ce toţi jucătorii reuşescă să parcurgă şotronul.

Leapşa sau bătaia cu apă

Copiii adoră să se joace cu pistoalele cu apă şi se aleargă unul pe celălalt în parc sau în curte. Căldura din timpul verii e chiar propice unui astfel de joc, de care copiii nu se plictisesc cât e ziua de lungă.

Această activitate poarte fi practicată şi în familie. Adunaţi toate pistoalele cu rezervoare din casă, umpleţi-le cu apă şi ieşiti cu toţii în parc. Formaţi două echipe şi începeţi să vă stropiţi. Pierde echipa care, la finalul competiţiei, ajunge leoarcă din cap până în picioare. În felul ăsta potoliţi puţin din zăpuşeala şi toropeala zilelor de vară.

 Jocul cu mingea

Ştim cu toţii cât de distractiv era să ne jucăm cu mingea împreună cu ceilalţi copii. Este o activitate distractivă care încurajează copiii să se împartă în echipe şi să fie competitivi.

Profitaţi de această atracţie pentru jocurile cu mingea pentru a-i dezvolta copilului abilităţile motorii, pentru a-i încuraja activitatea psiho-motorie şi pentru a-l vedea amuzându-se copios.

 Vânătorii de zmee

Copiilor le place să confecţioneze zmee şi să le înalţe în aer. E important să stimulaţi creativitatea copiilor şi să faceţi zmeul cu mâinile voastre. Nimic nu se compară cu satisfacţia pe care o dă înălţarea zmeului confecţionat în aer.

Sporturi în aer liber  

Plimbarea în parc poate fi însoţită de alte activităţi distractive. De exemplu, spaţiile verzi sunt ideale pentru sporturi precum tenis, badmington, volei sau fotbal. În felul acesta, copilul se menţine în formă şi se distrează copios alături de alţi prichindei.