Rompetrol
Presa
Maldive – un paradis exotic de excepţie

Maldive te poartă cu gândul spre paradis, cu plajele sale cu nisip alb, cu lagunele sale turcoaz, cu rezervațiile recifelor de corali lucrate artistic de mâna uimitoare a naturii, cu splendidul mozaic de pești multicolori, cu apusurile spectaculoase, care îți taie respirația. Maldive este într-adevăr o alegere minunată pentru o vacanță de vis.

Singura descriere care s-ar potrivi acestui grup de insule luxuriante, fiecare cu propriul recif de corali, lucrat artistic de mâna uimitoare a naturii, și lagune de peruzea, plutind in idilicul Ocean Indian, este “Raiul pe pământ”. Aici corpul se întărește prin scufundări, înot și băi de soare, iar sufletul renaște la privirea apusurilor spectaculoase.

Confortul și luxul sunt criterii de referință oriunde ai alege să stai în Maldive. Vei întâlni insule sălbatice, netulburate de prezența omului, pe care le poți chiar închiria pentru o perioadă sau poți petrece un sejur de neuitat într-un resort superb, unde totul este gândit și făcut pentru desfătarea ta. De la vilele pe apă, luxoase și exclusiviste, din care poți coborî direct în grădina de corali din ocean, la bungalow-urile cu jacuzzi de pe plajă, adevărate sanctuare aflate pe malul mării, sau vilele înconjurate de grădini luxuriante, opțiunile de cazare din Maldive reflectă în mod clar gusturile și înclinația spre diversitate a clienților.

Experimentează acest confort și bucură-te de splendoarea exotică a acestor minunate insule, care oferă combinația perfectă între un romantism arhaic și amenajări moderne, inovative. Artizanii locali, care păstreaza această tradiție de generații întregi, au creat un ambient unic de lemn și stuf, tipic maldivian, păstrând farmecul natural al insulelor și oferind totodată o oază de intimitate și liniște.

“Omul este musafir în acest paradis”, a spus celebrul explorator Cousteau și pe bună dreptate, căci conservarea naturii și liniștea definesc în continuare unul dintre cele mai prețioase locuri de pe planetă: Maldive.

Plaje idilice

Maldive este un paradis al relaxării, în special datorită faptului că fiecare resort ocupă o insulă, iar numărul turiștilor este relativ mic, resorturile neavând în medie mai mult de 100 de camere toate de tip bungalow, fie că este pe plajă sau pe apă. Vei avea astfel mai multă intimitate și liniște. Maldivele au un peisaj tropical de vis, cu plaje idilice, cu cocotieri aplecându-se peste lagune albastre, recife și atoli de corali răsfățați de soare în fiecare zi, un adevărat paradis...Nu există un alt loc mai exotic sau mai romantic, Insulele Maldive fiind unele din cele mai căutate destinații pentru luna de miere.

Lanțul de 26 atoli de corali ce formează arhipelagul, cu peste 80 de resorturi, fac din insule un loc mult mai aproape de paradis decât orice alt loc de pe Pământ: locații exclusiviste, ascunse pe insule private, romantice, vegetatie luxuriantă tropicală, plaje virgine dantelate de apele turcoaz cristaline ale oceanului. Resorturile împletesc în mod magic frumusețea binecuvântată a naturii parcă desenată cu luxul și serviciile cele mai rafinate.

Recifele de corali

Zona maritimă a Maldivelor adăpostește mai multe ecosisteme, însă cel mai divers și bogat este cel coraligen, unde alături de cele 187 de specii de corali sunt întâlnite circa 2.000 de specii de pești, peste 300 de specii de crustacee, 400 specii de moluste, 5 specii de broaște țestoase, 21 de specii de balene și delfini, multe alte forme de viață marină, așa că nu este de mirare că Maldivele sunt una dintre cele mai bune și căutate destinații de diving din lume. Arhipelagul este binecuvântat cu o bogăție a vieții marine de excepție, din acest motiv, Maldive devine prima optiune a tuturor scufundătorilor care vor sa studieze viața marină din recife.

Wellness & Spa de excepție

În Maldive există resorturi specializate în wellness & spa care îți oferă servicii diversificate. Programe create special pentru organismul tău, te vor ajuta sa ajungi la rezultatele dorite mai repede. Fie că-ți dorești să elimini kilogramele în exces, să urmezi un program complet de detoxifiere sau pur și simplu sa te întorci acasă cu instrumente noi prin care să-ți poți gestiona stresul de zi cu zi, personalul specializat din centrele spa a resorturilor îți vor sta la dispoziție.

Unul din cele mai renumite programe de wellness este Rasayana Arogya. Un program complex care are ca scop principal detoxifierea organismului și regenerarea celulară incluzând terapii ayurvedice de curățare, diferite tipuri de yoga, meditații și dietă specifică în funcție de dezechilibrele fiecărui individ. Toate vor duce la întârzierea procesului de îmbătrânire și la eliminarea unor afecțiuni medicale care în mod normal nu reacționează la tratamentele convenționale ale medicinei alopate.  

Maldive este o destinație exotică unică, cu peisaje superbe, o alegere minunată pentru o vacanță de vis, unde te poți relaxa cu adevărat, departe de zgomot, de agitație și de stres, o destinație romantică unde te poți regăsi pe tine și pe cel de lângă tine.

Tarifele pentru o vacanta în Maldive pleacă de la 1250 euro/persoană pentru 10 zile la un resort de 4 stele, cu mic dejun inclus, zboruri de linie și toate taxele de aeroport incluse prin agentia de turism Eturia. Pentru mai multe detalii, viziteaza www.eturia.ro sau contacteaza un specialist pe aceasta destinatie la 031.824.44.44.

Despre Eturia

Eturia, gândită ca agenție tailor made, a vândut în cei opt ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanță personalizate în destinații exotice. Din cei peste 15.000 de turiști care au ales serviciile agenției Eturia, circa 75% sunt clienți fideli. Fără a fi considerată o agenție de turism exclusivistă, ofertele sale includ la ora actuala 120 de destinatii din întreaga lume, cele mai solicitate fiind Republica Dominicană, Maldive și Mexic.  

 

Articol apărut în revista Rompetrol, Nr. 22, 1-30.04.2016