Rompetrol
Presa
NOUL FORD RANGER

Ford Ranger şi-a construit reputaţia ca pick-up pentru orice destinaţie şi încărcăturâ, iar noul model este proiectat să confirme acest renume, printr-o serie de îmbunătăţiri ale designului, prestaţiilor si tehnologiei. Calităţile practice dovedite sunt dublate de performanţe de excepţie şi eficienţa consumului de combustibil, o gamă de tehnologii remarcabile şi un stil ultra-modern.

Având capacitatea să transporte 1.403 kg, să tracteze până la 3.500 kg şi să treacă prin apă adânca de până la 800 mm, Noul Ranger este mai mult decât capabil. E un vehicul care nu te lasă nici în cele mai aspre condiţii, pe care te poţi baza la cele mai dure solicitări şi în care poţi avea incredere că îţi oferă o experienţă fantastică la volan, zi de zi.

Tehnologie de control vocal şi tactil cu Ford SYNC2, dotat cu ecran color de 8",  tempomat adaptiv cu avertizare frontală, sistem de menţinere a benzii, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi avertizarea şoferului, toate acestea sunt dotări noi, disponibile pe un vehicul cu specificaţii deja foarte bune.

Imbunătăţirile aduse motorului şi sistemului de transmisie, printre care se numără noi raporturi de transmisie finale, la care se adaugă un nou sistem de servodirecţie electric, contribuie la o economie remarcabilă a consumului de combustibil şi emisii de CO2 începând de la 6,5l/100km si, respectiv, 171g/km, transformând Noul Ranger într-o alegere perfectă pentru afaceri şi agrement, muncă şi divertisment.

UN PICK-UP ADEVĂRAT

Pentru a avea siguranţa că primeşti un vehicul pe care te poţi baza, Noul Ranger a fost testat fără pic de milă, în unele dintre cele mai ostile medii, la temperaturi extreme şi pe cele mai dure tipuri de teren din lume. Proiectat şi construit cu scopul declarat de a face faţă oricărei sarcini şi încercări la care îl supui, acest pick-up nu dezamăgeşte.

Protecţie suplimentară prin pachetul off-road ce include protecţie pentru motor, cutia de distribuţie şi rezervor, reduce riscul de avariere la deplasarea pe teren accidentat.

Compartimentul de încărcare al Noului Ranger poate transporta un europalet standard, sculele necesare activităţii dumneavoastră sau toate lucrurile de care ai nevoie pentru un weekend cu cortul. De asemenea, oferă numeroase modalitaţi de a-ţi asigura încărcătura, toate fiind conforme DIN: cârlige de fixare solide, un suport integrat pentru încărcătura şi, pe anumite modele, şine exterioare din frânghie. Pentru securitate sporită şi liniştea ta, hayonul poate fi incuiat şi descuiat manual.

Fiecare tip de cabină este prevăzut cu o cutie de încărcare exclusivă, care se curbează usor în partea de sus, pentru a se integra cu cabina în şine. Aceasta completează designul îndrăzneţ şi aerodinamic al Ranger-ului.

Motorul diesel TDCi Duratorq de 2.2l şi-a dovedit performanţa, forţa şi fiabilitatea pe teren şi a fost acum îmbunătăţit, oferind un plus de putere şi economie.  Alege intre 130 PS cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză şi 160 PS cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză sau cu transmisie automată cu 6 trepte de viteză. 
Îti trebuie şi mai multă putere? Optează atunci pentru motorul diesel Duratorq TDCi de 3.2l, cu 200 PS şi un cuplu de 470 Nm la dispoziţia ta. 

Colegii de muncă, familia, prietenii... Noul Ranger le asigură loc, venind cu trei variante diferite de cabină şi patru nivele de echipare ( XL, XLT, Limited si Wildtrack).

Cabina simplă cu doua uşi oferă un spaţiu foarte practic, cu capacităţi remarcabile privind spaţiul de incarcare.

Cabina dublă este prevăzută cu patru uşi standard. Aceasta oferă un mediu spaţios, similar autoturismelor, pentru până la cinci persoane, uşile mai mari asigurând acces uşor pentru pasagerii din spate. Aceştia se bucura, de asemenea, de spaţiu generos pentru picioare.

Cabina super are două uşi fată convenţionale şi două panouri spate cu deschidere inversă, oferind acces simplu în partea din spate a cabinei şi la spaţiul din spatele locurilor din faţă. Acest model de cabină dispune de locuri pentru pasageri ocazionali în spate, cu depozitare sigură şi accesibilă în cabină, inclusiv două compartimente acoperite în podea.

Noul Ford Ranger este disponibil cu preţuri începând de la 21.680 Euro + TVA în reprezentanţele Tiriac Auto atât din Bucureşti, cât şi din ţară. Pentru înscriere la test drive şi informaţii suplimentare, apelează *4141 sau accesează pagina www.fordtiriacauto.ro.

 

 Articol apărut în revista Rompetrol, Nr. 23, 1-31.05.2016