Rompetrol
Presa
Un nou început: Noul SUV Compact Mitsubishi Eclipse Cross

Salonul Auto de la Geneva 2017 marchează un punct de cotitură pentru Mitsubishi Motors Corporation (MMC), prin lansarea în premieră mondială a noului SUV Compact, pe care a ales să-l denumească "Eclipse Cross” - primul model din noua generaţie de automobile a producătorului.

Modelul complet nou, cu o caroserie rafinată și un aspect dinamic și sportiv de tip SUV Coupe, va permite MMC să îşi extindă gama de automobile, în completarea actualelor modele ASX şi Outlander.

Cu linii precise şi atent finisate, "Eclipse Cross" face o trimitere clară către îndrăgitul model coupe "Eclipse", vândut în special în America de Nord, între anii 1989 şi 2012, cu peste 1.400.000 unități, produse în patru generații succesive.

Denumirea "Eclipse Cross" sugerează apartenența la gama SUV a acestei maşini, ce a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pentru gama Mitsubishi Motors "Sport Utility Vehicles" și reprezintă o direcție strategică pentru această marcă, în special în Europa.

Noul “Eclipse Cross” aduce și o nouă culoare in gama MMC: un roşu metalizat, cu un luciu profund, dezvoltat special pentru acest model, ce se inspiră dintr-o eclipsă solară totală.

În materie de noutăți, anul 2017 prezintă și modelele restilizate MY17, întruchipând o altfel de interpretare a identității vizuale a MMC, prin intermediul conceptului Dynamic Shield.

Istoria pe scurt:

Istoria Mitsubishi începe în 1870, când tânărul antreprenor japonez, Yataro Iwasaki, pune bazele propriei afaceri, o companie navală numită Tsukumo Shokai. După câteva schimbări ale numelui companiei, în 1875 aceasta a primit un nume asociat cu forma logoului, Iwasaki consolidând astfel imaginea companiei.

Prima parte a numelui, „Mitsu”, a fost inspirată de cele trei elemente ale logo-ului, care, în japoneză, înseamnă “trei”, iar a doua parte este dată de forma de romb a celor trei părţi. Această formă de diamant este numită „hishi” în japoneză. Din îmbinarea celor două simboluri a luat naştere numele Mitsu-bishi, cele trei diamante.

Mitsubishi Mail Steamship Company, marca „celor 3 diamante” şi-a modificat numele de mai multe ori datorită restructurărilor şi încorporării altor companii, iar în 1914 logo-ul a fost modificat în forma sa finală.

Anul acesta, MMC sărbătorește și împlinirea a 100 de ani de la producția primului autoturism de serie, Mitsubishi Model A. Conceput ca un vehicul de lux pentru oficialii guvernamentali, Mitsubishi Modelul A a devenit prima mașină de producție în masă din istoria japoneză. 

Model A a fost produs manual, avea șapte locuri si era propulsat de un motor de 2.8l în patru cilindri, ce producea 35 de cai putere, atingând o viteză de 97 km/h.

Excelența inginerească și performanța vehiculelor Mitsubishi se datorează faptului că în primii ani, mașinile erau fabricate de ramura producătoare de vapoare și avioane, în șantierul naval din Kobe.

În 1970 divizia responsabilă cu fabricarea motoarelor pentru automobile s-a constituit într-o companie independentă numită Mitsubishi Motors Corporation.

Brandul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariţia primelor modele Lancer şi îşi continuă şi în prezent dezvoltarea pe pieţele noi. Astăzi, compania Mitsubishi este prezentă, la nivel mondial, în peste 170 de ţări, printre care şi 30 de state europene.

De la începuturile companiei şi până în prezent, a fost caracterizată de o activitate diversificată, însă construcţia maşinilor înglobează performanţa şi tehnologia inovatoare, aspecte care se reflectă asupra tuturor modelelor comercializate.

 

 

Urmărește site-ul www.tiriacauto.ro cât și pagina noastră de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre acest model, dar și pentru înscrieri la test drive sau informații despre modelele din portofoliul Mitsubishi.