Rompetrol
Presa
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Vulcan modernizată cu sprijinul KMG Internaţional

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a susţinut prin programul Împreună pentru fiecare reabilitarea şi dotarea unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Municipal Vulcan, Hunedoara, ce deserveşte anual 9600 de pacienţi. Valoarea sprijinul oferit este de 10.000 euro.

“Sănătatea este unul dintre pilonii de susţinere a unei societăţii, cu impact direct asupra performanţelor economice. De aceea pentru noi, KMG International, starea de sănătate şi securitate a angajaţilor, dar şi a comunităţii naţionale în ansamblul ei, este o prioritate şi  o direcţie de intervenţie prin programele de CSR.” – declară Azamat Zhangulov, Vicepreşedinte Senior KMG International.

Proiectul demarat în octombrie 2014 a fost realizat cu implicarea voluntară a cadrelor medicale şi a presupus reabilitarea unei suprafeţe de 330 mp şi realizarea circuitelor conform legislaţiei în vigoare a întregului Compartiment de Primiri Urgenţe, dotarea cu mobilier şi aparatură medicală specifică: ventilator portabil, truse resuscitare, electrocardiograf cu 12 canale etc. Beneficiarii direcţi sunt cei 188 anagajaţi ai spitalului, 24.000 locuitori ai oraşului Vulcan, dar şi din celelalte localităţi din Valea Jiului.

Modulul educativ al proiectului a implicat 139 de elevi ai şcolilor din oraş, participanţi în 3 seminarii pe teme de sănătate şi acordarea primului ajutor.

“Serviciul de primire urgenţe este vital pentru o comunitate. Existenţa acestuia face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Acest demers ne ajută sa oferim servicii medicale îmbunătăţite pe termen lung datorită lucrărilor efectuate şi achiziţiilor de tehnologie modernă.” – declară Dr. Cristina Baleia, manager spital.

Grupul susţine dezvoltarea comunităţilor locale prin platforma de responsabilitate socială Energia vine din suflet, ce cuprinde proiecte implementate la nivel naţional în domeniile protecţia mediului, sănătate, cultură; în ultimii 7 anii valoarea investiţiilor depăşind 7 milioane USD. Printre parteneriatele KMG International amintim – susţinerea Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, Gala Societăţii Civile, SMURD, susţinerea Orchestrei Romîne de Tineret etc.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2014, compania a alocat pentru dezvoltarea a 101 de proiecte peste 1.500.000 USD, în România şi Republica Moldova, pentru beneficiul direct şi indirect al 300.000 de persoane.

 

Departamenul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International/ Rompetrol