Rompetrol
Presa
Vizitează Praga!

Praga este un oraş fascinant şi cuceritor, ideal pentru iubitorii de artă, muzică, film şi teatru. La o primă vedere, pare desprins dintr-un tărâm de basm, cu turnuri înalte şi castele cu poduri întinse peste ape.

Numită şi ”Oraşul de Aur”, ”Inima Europei”, ”Stăpână a întregii Bohemii” sau ”Oraşul celor 100 de turnuri”, Praga este o adevărată simfonie a simţurilor. 

Nu degeaba ”Oraşul de Aur” a impresionat de-a lungul timpului compozitori şi scriitori de renume. Marele compozitor Richard Wagner s-a îndrăgostit de splendoarea şi frumuseţea Pragăi, un oraş unic în felul său, care se imprimă puternic în mintea celor ce o
vizitează.

Pentru Kafka, Praga este ”oraşul care nu te lasă niciodată să pleci”, precum o ”mamă cu gheare ascuţite”. Chiar dacă aţi mai vizitat Praga, de fiecare dată veţi descoperi ceva nou, cu un şarm aparte. Profitaţi de weekend-ul prelungit de Rusalii pentru a descoperi magia Pragăi!

Iată câteva motive pentru a vizita Praga de Rusalii:

Centrul vechi

Centrul vechi este locul în care vei simţi pulsul oraşului. Aici poţi savura o cafea în timp ce admiri Ceasul astronomic, Palatul Rococo Kinsey, Biserica Tyn şi Biserica Sfântului Nicolae.

Stilul cosmopolit se îmbină armonios cu arhitectura gotică, barocă şi rococo. Cafenelele de pe malul  răului Vltava te îmbie într-o atmosferă boemă şi romantică pe alocuri.

Podul lui Carol

Podul lui Carol este cel mai vechi pod de piatră din Europa, considerat un adevărat monument architectural în stil gotic. Până în secolul al XIX-lea, a fost singura legătură dintre cele două zone ale Pragăi: Oraşul Vechi şi Cartierul Mic. Podul este străjuit de o parte şi de alta de statui de sfinţi, opere de artă ale unor mari artişti ai epocii baroce.

Astăzi, Podul lui Carol se întinde falnic deasupra apelor Vltavei, cu mulţimi de oameni ce îl traversează zilnic, cu muzicanţi ambulanţi şi pictori amatori. Este ideal pentru plimbări lungi de seară, pentru a simţi cu adevărat atmosfera pragheză.

 Ceasul astronomic din Praga

Ceasul astronomic din Praga este cel mai vechi ceas medieval din lume şi se află în centrul istoric al oraşului. Orloj datează din 1410 şi este un simbol praghez de neratat, mai ales că face parte din toate tururile de vizitare ale oraşului.

În centrul ceasului medieval se află o sferă ce reprezintă Pământul în centrul Universului, după vechea credinţă a astronomiei medievale. La oră fixă, ferestrele se deschid şi apar cei 12 apostoli, apoi un schelet ce reprezintă moartea, având în mână un clopoţel şi o clepsidră, iar la final un cocoş cântă şi bate din aripi. 

Castelul din Praga

Castelul din Praga a fost de-a lungul timpului reşedinţa regilor Boemiei, iar acum găzduieşte reşedinţa oficială şi biroul preşedintelui Cehiei. Aici poţi face turul castelului, al grădinilor din împrejurimi şi poţi admira schimbul de gardă.

Catedrala Sfântului Vitus este cea mai impunătoare biserică din Praga, iar turlele acesteia sunt un punct de reper pentru o privelişte panoramică a oraşului.

Croazieră pe Vltava

O croazieră pe Vltava e ideală pentru a descoperi în tihnă cele mai importante părţi ale oraşului. În plus, te poţi bucura de un altfel de tur al oraşului, descoperind locuri noi pe care să le vizitezi îndeaproape în următoarele zile.

Cristalele de Boemia

O vacanţă la Praga este incompletă fără o vizită în magazinele cochete ce vând produse artizanale din cristale de Boemia. Acestea sunt reprezentative pentru cultura cehă, iar artiştii din Praga realizează modele complexe şi migăloase.

Piata Starometske

Considerată cea mai frumoasă piaţă din Praga, Piata Starometske impresionează prin vitrinele colorate cu o mulţime de Matrioska şi marionete ce dansează frenetic. Din mijlocul pieţei, statuia lui Jan Hus admiră în linişte spectacolul din jur. O mulţime de terase aglomerate, oameni ce mănâncă cu poftă cârnaţi delicioşi, birjari ce îşi aşteaptă clienţii şi miros de migdale prăjite, caramelizate, dulci şi aromate.

Bucătăria boemă

Nu poţi părăsi Praga fără să guşti celebra friptură de vită cu frişcă şi sos de afine, servită împreună cu celebrele knedlik, un fel de găluşte de făină sau de cartofi.

Şunca de Praga, varza a la Bohemia, delicioasa supă de usturoi cu crutoane, preparatele din carne de porc, vită şi raţă, sau clătitele cu varză şi cartofi nu trebuie  ratate. Brânzeturile completează bucătăria cehă, un fel important fiind brânza prăjită sau cremele de brânză tartinabile servite de obicei la micul dejun.

La finalul mesei, vă recomandăm un ştrudel aromat cu fructe, servit cu multă frişcă şi vanilie. Nu uita să te înarmezi cu o provizie serioasă de dulciuri pragheze, pe care le poţi dărui mai departe celor dragi de acasă.

 czechgoulash.jpg (1000×662)

Berea pragheză

Berea pragheză este faimoasă în toată lumea. Recomandăm însă localurile pragheze autentice, unde puteţi servi soiuri unice şi originale de bere. Cu siguranţă vei fi cuceriţi de prospeţimea berii şi de gustul ei deosebit.

Nu uita să savurezi o halbă cu bere neagră imperială, în timp ce admiri arhitectura impresionantă a clădirilor şi terasele mereu pline de oameni.

Rezervaţia naturală Divoka Sarka

Divoka Sarka este una dintre cele mai frumoase zone verzi din oraş. În anotimpurile mai călduroase, mulţi locuitori ai oraşului, dar şi turişti, aleg să petrească câteva ore relaxante în această pădurice liniştită. În weekend-ul prelungit de Rusalii poţi profita din plin de rezervaţia Divoka Sarka, în care vei întâlni un teatru de vară, alei pentru drumeţii şi pentru biciclete, piscină şi multe altele.

Un sejur de 3 nopţi la Praga, în perioada 17-20 iunie 2016, porneşte de la 274 Euro/persoană, cu bilet de avion dus-întors Bucureşti-Praga, cazare cu mic dejun şi toate taxele locale incluse. Pentru mai multe detalii despre ofertele de Rusalii în Praga şi nu numai, accesează www.gotravel.ro.

 Voucher 50€ reducere

Scrie propria poveste boemă!

Intră pe www.gotravel.ro, caută charterele verii şi ai parte de 50 Euro reducere la orice pachet! Tot ce trebuie să faci este să menţionezi într-un mail codul GT2016, la [email protected]. Surprinde-ţi jumătatea cu o vacanţă de vis în Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Croaţia, Malta sau Italia! Voucher-ul este valabil pentru rezervări de minimum 1000 euro/2 adulţi.

Pentru mai multe detalii despre promoţie, contactează-ne la numărul de telefon +4021 305 99 55.