Rompetrol
Presa
Rominserv, partener in modernizarea reţelei de alimentare cu apa din Constanţa

Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, va fi implicat in proiectul de reabilitare si extindere a retelelor de apa menajera si canalizare din Constanta, in urma unui parteneriat incheiat recent cu Raja Constanta - cel mai mare operator regional in domeniul alimentarii populatiei cu apa potabila si al epurarii apelor uzate.

 

 

“Prin incheierea acestui parteneriat, Rominserv isi confirma pozitia si prezenta in domeniul infrastructurii hidroedilitare, valorificând experienta dobândita in peste 10 ani de coordonare a proiectelor de investitii in calitate de contractor general in cadrul Grupului Rompetrol, dar si in cadrul altor ample lucrari”, declara directorul general al Rominserv - Bogdan Oslobeanu.

 

Cu o valoare totala de aproximativ 4 milioane USD, contractul a fost câstigat, in urma unei licitatii publice, de catre consortiul coordonat de Rominserv si format din Scim, Grup Romet si Geomarco Construct. Acesta prevede reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa si de canalizare, precum si construirea a trei statii noi de pompare a apelor menajere in zona Palazu din orasul Constanta, in termen de 18 luni.

 

 

 

Compania are in derulare si alte contracte de constructie/modernizare a sistemelor de alimentare cu apa potabila si canalizare in judetele Prahova, Salaj si Vâlcea. Rominserv a finalizat cu succes proiecte de investitii hidroedilitare in judetele Prahova si Iasi si a coordonat reabilitarea si modernizarea statiei de epurare ce deserveste rafinaria Petromidia si orasul Navodari.

 

De asemenea, un alt proiect important al companiei este si mentenanța pentru o perioada de doi ani a echipamentelor și armaturilor la centrala termoelectrica de la Brazi, in urma unui contract cu o valoare estimata la 400.000 dolari, cu Dalkia Termo Prahova.

 

Rominserv este contractorul general al Grupului Rompetrol, sustinând dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, etc.
In 2011, Rominserv a avut o cifra de afaceri de 225 milioane USD, valoarea totala a proiectelor realizate in cei zece ani de activitate in cadrul Grupului Rompetrol fiind de peste 850 de milioane USD.

 

Departamentul Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol