Rompetrol
Presa
Rompetrol sprijină comunitatea din Fitioneşti, Vrancea

Grupul Rompetrol a sprijinit comunitatea din comuna Fitioneşti, judeţul Vrancea, cu aproximativ 30.000 USD pentru modernizarea şi reabilitarea dispensarului medical, prin platforma de responsabilitate socială, Energia vine din suflet. “Grupul Rompetrol se implică activ în viaţa comunităţilor unde îşi desfăşoară activitatea şi susţine în special două direcţii slab finanţate: mediu şi sănătate.

Este şi responsabilitatea noastră, a marilor corporaţii să ne implicăm şi să susţinem comunităţile, să avem o societate mai sănătoasă, cu o viaţă mai bună”, declară Gheorghe Georgescu, director general Rompetrol SA. Unitatea medicală asigură asistenţă pentru cei 3.000 de locuitori ai comunei, majoritatea populaţiei fiind formată din pensionari, care nu au posibilitatea să se deplaseze în oraşele din apropiere pentru tratament. Clădirea, construită în 1973, era improprie desfăşurării actului medical, ajungând într-o stare avansată de deteriorare. Autorităţile locale alături de 30 de voluntari din comunitate s-au implicat şi au reuşit să renoveze complet clădirea. Astfel, au fost schimbat acoperişul, ferestrele şi s-au făcut lucrări pentru izolarea termică şi zugrăvit. “Apreciem efortul făcut de Grupul Rompetrol pentru sprijinul adus comunităţii noastre. Dispensarul le va putea asigura condiţii decente de tratament celor 3.000 de locuitori, mare parte dintre ei fiind bătrâni şi cu venituri reduse”, a declarat Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti. Platforma de responsabilitate socială „Energia vine din suflet” a fost lansată în 2009, şi cuprinde programul naţional “Împreună pentru fiecare” precum şi alte proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 – 2012, compania a alocat doar pentru dezvoltare de proiecte prin „Împreună pentru fiecare” peste 1.000.000 USD pentru 71 de proiecte în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 250.000 de persoane. Grupul Rompetrol continuă şi în 2012 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă; dintre acestea – angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură combustibil Jet A1 pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2012 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 8 ediţii), colaborarea de 9 ani cu Asociaţia Ovidiu Rom (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, prânzuri calde gratuite pentru copiii proveniţi din familii cu venituri scăzute, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.). Departamenul de Comunicare şi Relaţii Publice Grupul Rompetrol