Rompetrol
Presa
Rompetrol susţine campania naţională de donare de sânge

Angajaţii KMG International din Bucureşti s-au mobilizat şi vor dona sânge pe 18 iulie, într-o campanie desfăşurată în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină. Sângele donat va fi utilizat în spitalele din ţară pentru salvarea pacienţilor supuşi unor intervenţii chirurgicale, aflaţi sub tratament oncologic sau a celor care necesită preparate sanguine.

"Din 2009, de când KazMunayGas a devenit unic acţionar al Rompetrol, responsabilitatea socială şi sustenabilitatea businessului şi comunităţii au fost priorităţile noastre şi am investit în proiecte unde nevoia de fonduri este stringentă – sănătate, protecţia mediului, educaţie. Angajaţii sunt iniţiatori, dar şi ambasadori ai proiectelor desfaşurate de companie la nivel naţional. De-a lungul timpului peste 3000 dintre colegii noştri au donat timp şi efort pentru a susţine diferite cauze pe care noi le-am dezvoltat în parteneriat cu sectorul civil, în beneficiul comunităţii" - Chief Officer CEO Block - KMG International.

Grupul KMG International are peste 5.000 de angajaţi în România şi din 2009 a investit peste de 8 milioane USD în proiecte de dezvoltare comunitară în ţară, ajungând la 300.000 de beneficiari direcţi. Investiţiile în sectorul de sănătate, una din direcţiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitări de secţii şi dotarea cu aparatură medicală în peste 60 de unităţi medicale la nivel naţional.

Recent, KMG International a achiziţionat şi donat Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină 2 frigidere pentru plasma care îndeplinesc normele în vigoare şi standardele europene impuse, cât şi mobilier tehnico-medical pentru laboratoare. 

“Sângele este un ţesut viu, nepreţuit care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator şi de aceea noi, oamenii, trebuie să conştientizăm acest lucru şi să donăm sânge  pentru bolnavii din spitale. CTS Bucureşti distribuie zilnic sânge spitalelor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, cererea acestora fiind din ce în ce mai mare este dificil de asigurat în cantităţi optime. După incendiul de la Clubul Colectiv am realizat că este nevoie de mai mult şi anume este nevoie de o rezervă de sânge, pentru situaţii speciale, rezerva greu de realizat în condiţii normale de stocare. De aceea este atât de important ajutorul dat de Rompetrol în această campanie şi în achiziţia de echipamente de stocare! Le mulţumim în numele bolnavilor din spitale!" - a declarat Dr. Doina Goşa, directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Cu toate acestea, doar 10% dintre persoanele eligibile o şi fac, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. România se află pe penultimul loc la numărul donatorilor de sânge, înaintea Albaniei. Statistic în ţară sunt 1,7% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari – 10% din populaţie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranţa Sângelui).

Despre KMG International

KMG International este un investitor durabil în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul Grupului, „Împreună pentru Fiecare", acesta a implementat 101 proiecte de mediu şi de sănătate în întreaga ţară. Dintre parteneriatele noastre strategice cu societatea civilă amintim – suţinerea pentru SMURD, a Galei Societăţii Civile, a Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu.

Deţinut de KazMunayGas Kazakhstan, Grupul KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare şi petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 11 pieţe principale. În România, Grupul operează rafinaria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an, Rafinăria Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL, 6 depozite.

Totalul investiţiilor realizate de KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuţiilor sale la bugetul de stat depăşeşte 12 miliarde de dolari, in perioada 2007-2015.

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice


KMG International