Rompetrol
Presa
Utilaj de peste o suta de tone, transportat la Petromidia

Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a inceput in aceasta perioada, transportul special al unui utilaj de peste 100 de tone si 17 metri lungime, parte a programului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia. Valoarea coloanei se ridica la un milion USD, termenul de finalizare estimat pentru aceasta lucrare fiind sfarsitului lunii iunie.

 

“Stabilirea planului si a detaliiilor necesare transportului acestei coloane de dimensiuni considerabile a fost o provocare pentru inginerii nostri, care au reusit sa gaseasca solutii tehnologice inovative precum transferul utilajului pe mare. Mobilizarea exemplara, dar si analiza riguroasa a tuturor obstacolelor si variabilelor, vor asigura deplasarea in conditii de siguranta deplina si fara sa afecteze activitatea rafinariei”, declara directorul general al Rominserv, Bogdan Oslobeanu.

 

In prima faza, coloana va fi transportata pe mare, de la santierul Naval Constanta, pana la Portul Midia, iar deplasarea catre platforma Petromidia se va realiza pe un trailer special de 24 de metri lungime. Pentru a putea ajunge la punctul de montare, dar si pentru depasirea obstacolelor din rafinarie, coloana va fi ridicata cu ajutorul unei macarale de mare capacitate.

 

Coloana C300 - Coloana de golire rapida- este parte a instalatiei de cocsare intarziata din rafinarie si este primul utilaj de acest gen din Romania. Acesta face parte din programul investitional de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la 5 milioane tone, cu o valoare estimata de peste 377 milioane USD si cu termenul de finalizare in acest an.

 

 

 

Sistemul a fost proiectat pentru a prelua si procesa fluxurile de vapori si lichid rezultate in etapele ciclului de cocsare de la camerele de cocs, dar si o imbunatatire a fluxului de productie si o reducere a costurilor operationale. In acelasi timp, instalatia va constribui semnificativ la reducerea amprentei rafinariei asupra mediului inconjurator si va creste gradul de siguranta in exploatare.

 

Rominserv este contractorul general al Grupului Rompetrol, sustinand dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, etc.

 

In 2011, Rominserv a avut o cifra de afaceri de 225 milioane USD, valoarea totala a proiectelor realizate in cei zece ani de activitate in cadrul Grupului Rompetrol fiind de peste 850 de milioane USD.

 

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice
Grupul Rompetrol